Naslovnica : Biografije slavnih : Vladimir Putin

Vladimir Putin - Biografija
Vladimir Putin sve je samo ne običan političar kojeg je narod izabrao da ga vodi. Radi se o jednoj prije svega karizmatičnoj osobi koja je prepoznatljivim nastupima uspjela dobiti povjerenje velikog broja Rusa koji su to povjerenje pokazali više puta na izborima.

Svoj uspjeh kod naroda najviše duguje činjenici kako svaki put ostavi dojam jedne jake i čvrste osobe koja u svakom trenutku zna što radi.

Vladimir Vladimirovič Putin trenutno je predsjednik vlade Rusije koji je od svibnja 2000. do 7. svibnja 2008. bio drugi predsejdnik Rusije zamijenivši pritom Borisa Jeljcina. U razdoblju od 31. prosinca 1999. godine do 7. svibnja 2000. godine bio je vršitelj dužnosti predsjednika Ruske Federacije.

Putina je na mjesto premijera postavio sam Jeljcin u kolovozu 1999. godine, a postao je peti ruski premijer za manje od 18 mjeseci. To je bilo vrijeme kada je Putin zaista jako brzo uspio izgraditi i sačuvati reputaciju čuvara reda i zakona te prije svega nepopustljivog borca za ruske interese u ratu u Čečeniji. To je bio ključni trenutak njegove karijere koja je od tog trenutka išla uzbrdo.

Vladimir Putin rodio se u Lenjingradu, a svoje je školovanje dovršio na sveučilištu u Lenjingradu 1975. godine odakle je regrutiran u KGB. Nakon ujedinjena Njemačke, vraća se u SSSR u Lenjingrad gdje je dobio posao na njihovom sveučilištu na katedri za inozemne poslove. U lipnju 1991. godine postao je šefom Međunarodnog odbora u Uredu gradonačelnika Sankt Petersburga.

Iako je u svojoj zemlji uvijek dočekan s osmjehom, njegov autokratski način vladavine potaknuo je mnoge kritike od strane zapada koji su u više navrata osuđivali njegove poteze, no zanimljivo je kako je svaki taj potez u Rusiji dočekan s oduševljenjem. Možemo slobodno reći kako je Vladimir Putin odraz ruskog društva kojem odgovara takav način politike, što drugi ne moraju shvatiti, ali kad se malo bolje pogleda to zapravo i nije bitno.Vladimir Putin
Vladimir Putin
Vladimir Putin