Kako biti dobar konobar u kafiću i restoranu?

Kako biti dobar konobar u kafiću i restoranu?

Konobari su danas traženi i vrlo je lako dobiti posao. Škola za konobara možda nije uvijek dovoljna, potrebna je praksa i nauka. Konobara ima jako puno jer se kafići nalaze na svakom uglu u svakom gradu i naselju. Konobarenje je ujedno zabavno i stresno. Radite s ljudima koji nisu uvijek raspoloženi te znaju prigovarati, biti bahati, a svi ste to morate mirno slušati. Nisu ni poslodavci uvijek fer jer mnogi konobari nemaju fiksno radno vrijeme, neplaćene prekovremene sate te još mnogo toga.

Danas se konobarenjem bave uglavnom mladi ljudi, a takvo je zanimanje da možete puno toga naučiti iz prakse. Problem nastane prvih par dana posla jer oni odlučuju o tome hoćete li nastaviti raditi. Važno je potruditi se u početku kako biste pokazali poslodavcu koliko brzo učite. Praksa je sve, ali mnogi ljudi nisu stvoreni za taj posao čak niti nakon mjesec dana rada. U sedam dana, sa dobrim mentorom, možete naučiti puno toga i krenuti samostalno raditi, ali potrebno je naučiti i osnovne pojmove iz ugostiteljstva te imati osnove kulture. Kako biste bili uspješni u svom poslu potrebno je znati nekoliko trikova. Donosimo vam savjete kako ćete uspjeti u tom poslu te postati jako dobar konobar.