Kako i zašto organizirati catering u poslovnom svijetu

Kako i zašto organizirati catering u poslovnom svijetu

Kako i zašto organizirati catering u poslovnom svijetu

Poznato je, a danas već i poželjno da svaki poslodavac u godini priredi za svoje zaposlenike catering. Zašto je važno zaposlenicima organizirati takvu večer? Jedan od najvažnijih razloga je da time pokazujete da tvrtka dobro radi i u dobrome je financijskom stanju da jednom godišnje pripremi večeru za sve svoje zaposlenike. Osim toga, na takvim večerama zaposlenici su puno opušteniji i poslodavac ima priliku bolje ih upoznati jer izgrađujući dobar međusoban odnos među njima i s njima, suradnja i efikasnost u tvrtci, također će porasti. I sam poslodavac time pokazuje da je zainteresiran za svoje radnike i dobar voditelj tvrtke, a priliku za jednu ugodnu večeru zaslužuje i on.Kako catering mora izgledati i koje su granice u pripremama? Catering mora biti najavljen dosta ranije kako bi se zaposlenici mogli što bolje organizirati i biti prisutni. Ništa ne smije ovisiti o njima. Nabava hrane, serviranja i čišćenje je posao za nekoga drugoga, ne za zaposlenike koji su pozvani. Što se tiče hrane, nije potrebno da išta bude pretjerano, ali sendviči i pizza nisu catering i isključite ih odmah s menija. Poželjno je da sve bude organizirano u nekome restoranu, a ako imate prostor u firmi da to ne bude prostorija sa stolom punim hrane i deset stolica. Što je ljepši prostor za catering, što je bolja hrana i atmosfera, to bolje za zaposlenike, poslodavcu i najvažnije, za tvrtku. Pripremom jednog dobrog cateringa, poslodavac će pokazati koliko je organizacijski spreman i koliko mu je stalo do uspjeha i do tvrtke.