Naslovnica : Karijera : Kako napisati molbu za posao?

Karijera

Kako napisati molbu za posao?

Uz životopis prilikom javljanja na natječaj za posao potrebno je poslati molbu za posao. Što je molba za posao i koja je njezina svrha te kako ju napisati kvalitetno može pronaći putem članaka niže.

Kako napisati molbu za posao?
Popis članaka iz ove kategorije
 
 
Otvorena molba za posao Otvorena molba za posao se sadržajno razlikuje od klasične molbe za posao. Glavna razlika je u tome što se otvorena molba za posao šalje poslodavcu koji nije objavio natječaj za radno mjesto stoga je i sami sadržaj molbe drugačiji.
 
 
Primjer molbe za posao Svaka molba za posao treba biti prilagođena samom poslodavcu i radnom mjestu za koje se natječete.
 
 
Što svaka molba za posao treba sadržavati? Svaka molba treba biti prilagođena poslodavcu kojem se molba šalje. Poslodavac mora osjetiti da se vi obraćate baš njemu i nikome drugome te da je molba napisana isključivo za njega.
 
 
Molba za posao Uz sami životopis molba za posao također zna biti presudan faktor pri odabiru kandidata za posao. Kako se pri pisanju samog životopisa treba držati nekih standarda tako se i pri pisanju molbe treba pripaziti na neke bitne stvari.