Naslovnica : Karijera : Ugovori o zapošljavanju : Ugovor o radu

Karijera - Ugovori o zapošljavanju

Ugovor o radu

U sklopu ugovora o radu razlikujemo dva tipa ugovora: ugovor na određeno vrijeme i ugovor na neodređeno vrijeme (ili kako ga ljudi zovu ugovor za stalno). Za radnika je povoljniji ugovor o radu na neodređeno vrijeme jer su kod ugovora o radu na određeno vrijeme radniku lakše dati otkaz.

Iako poslodavci radije sklapaju ugovore o radu na određeno vrijeme, Zakon o radu (ZOR) propisuje ugovor o radu na neodređeno vrijeme kao pravilo, dok se ugovor o radu na određeno vrijeme sklapa samo u iznimnim slučajevima.

Ugovor na određeno ne mora biti određen nekim datumom već može biti određen i nekim događajem npr. povratkom sa porodiljnog dopusta.

Prema odredbama Zakona o radu smatra se da je radnik sklopio ugovor o radu na neodređeno vrijeme ako radnik ostane raditi kod poslodavca i nakon isteka vremena za koje je sklopljen.

Ugovor na određeno za određenu vrstu posla može u komadu trajati najduže 3 godine. Ukoliko radnik isti posao radi duže od 3 godine, ugovor mu se mora produžiti ugovorom na neodređeno ili ga se mora otpustiti.

Također, nezakonit ugovor o radu na određeno vrijeme, u očima zakona smatra se ugovorom o radu na neodređeno vrijeme.

Primjeri ugovora o radu: